ژست عکاسی

 

در این مقاله سعی در تعریف ژست و توضیح آنچه که نیاز داریم تا تصاویر ثبت شده چشمگیری از خود داشته باشیم، میکنیم.

ژست چیست؟

ژست قالب ارتباط غیر زبانی یا غیر آوایی است که در آن عملکرد های بدنی آشکار و نیمه آشکار، پیام های خاصی را به صورت صامت یا در ترکیب با گفتار انتقال میدهند.

با درک این تعریف باز هم به جمله معروفِ یک عکس برتر از هزار کلمه میرسیم و جایگاه ژست ها در عکاسی را بیشتر میدانیم. به گفته برخی فیلسوفان زبان گفتاریِ ما نیز حاصل ژست ها بوده بعنوان مثال میتوانیم به نظریه ژستیِ آبیتن بونودو کندیاک در این باره اشاره کنیم:(در اصل زبان، تفکری است که از ژست های دستی تکامل پیدا کرده است).

ژست به بیان ساده تر باعث زیباتر شدن عکس یا بیان انجام عملِ خاصی در عکس به بیننده میشود که با توجه به هدف عکاسی با روش های مختلف نیاز به تغییر دارد.

اینجا سعی کردیم چند نکته ساده اما تاثیر گذار را برای ژست و عکاسی به شما نمایش دهیم.

مثال اول:

اگر از کت های سه دکمه استفاده میکنید، دکمه وسطی کت شما باید همیشه بسته باشد و دکمه بالایی بستگی به حالت و روحیه شما دارد، اما دکمه پایینی را هرگز نبندید. در صورت استفاده از کت های دو دکمه نیز دکمه بالایی را همیشه ببندید و دکمه پایینی را هرگز نبندید.

 

 

مثال دوم:

در صورت استفاده از پیراهن شما فقط مجاز به باز گذاشتن دو دکمه از بالا هستید. برای زیباتر دیده شدن دکمه سوم را باز نکنید.

 

 

مثال سوم:

گردنبند و دستبند و انگشتر و گوشواره را همزمان با هم استفاده نکنید. استفاده بی مورد از زیورآلات باعث تشویش ذهن بیننده شده و تمرکز را از روی شما خارج میکند.

 

 

مثال چهارم:

طول کروات شما میبایست تا کمر باشد، بزرگتر و کوچکتر بودن آن توصیه نمیشود و همچنین سعی کنید در عکس ها کروات در راستای عمود(تا روی سگَک کمربند) قرار بگیرد.

 

 

مثال پنجم:

دامن کوتاه و دامن بلند با یک ژست توصیه میشود. پاها را در هر دو ژست به هم بچسبانید تا باوقار تر دیده شوید. در صورت وجود شکاف در دامن های بلند میتوانید اندکی زانوی سمت شکاف را خم کنید تا از حاشه دامن بیرون بزند.

 

 

مثال ششم:

اگر پیراهن را بدون کت میپوشید، نیازی به بستن کروات ندارید.

 

 

مثال هفتم:

پیراهن رسمی شما نباید بیشتر از 10 سانت از یقه باز باشد(این نکته را در پیراهن های رسمی توضیح دادیم)

 

 

مثال هشتم:

اگر پیراهن خود را داخل شلوار قرار میدهید حتما باید کمربند خود را ببندید

 

 

مثال نهم:

در صورت پوشیدن بلوز و پیراهن نباید پوست شما در ناحیه بین پیراهن و شلوار دیده شود. در صورت نیاز به عکاسی با آن ژست، بهتر است از تاپ استفاده کنید.

 

 

مثال دهم:

بهتر است رنگ کمربند خود را با کفشهایتان تنظیم کنید.

 

 

مثال یازده:

مارک ها و موارد تبلیغی را که بروی کتِ شما وجود دارد را حذف کنید.

 

 

مثال دوازده:

از پوشیدن لباس ها با تم های رنگارنگ و متفاوت از هم اجتناب کنید. در صورت نیاز میتوانید از از تم های همسان با ترکیب رنگ مشابه استفاده کنید.

 

 

مثال سیزده:

طول جوراب های خود را بلند در نظر بگیرید. نمایان شدن پوست ناحیه مچ در عکس ها بسیار زننده است.

 

 

مثال چهارده:

برای عکاسی های رسمی بهتر است شانه هایتان پوشیده باشد. نمایان بودن شانه ها تا مچ در محیط های رسمی تر زننده بوده و میبایست فرم رسمی تری بگیرید.

 

 

این ها مثال هایی بود از آنچه که به کررات در عکاسی رعایت نمیشود و با این که شاید بی اهمیت باشد ولی در نتیجه کار تاثیر به سزایی خواهد داشت. در مورد نحوه ایستادن و ژست گرفتن در مقاله بعدی توضیحِ تخصصی تر به همراه نمونه های ژست ها را در اختیار شما عزیزان قرار میدهیم.

 

چاپ آنلاین عکس با عکس اَپ